Ноябрь 22nd, 2018

В честь харьковчан, защитивших город от руцкагамира, открыли мемориальную доску

Меморіальну дошку відкрили в холі Харківської ОДА на честь харків’ян, що захистили у 2014 році місто і область від фашистського «русского мира».


Дошка з білого мармуру із золотими буквами на честь патріотів встановлена з ініціативи громадськості, повідомляє Укрінформ.

«Ця ініціатива об’єднала усіх — громадськість, владу, духовенство Харківщини. Така єдність дуже важлива, ми пам’ятаємо, як у 2014 році Президент України Петро Порошенко сказав: «Вистоїть Харків — вистоїть уся Україна». Так і сталося. Харківщина вистояла завдяки об’єднаним зусиллям, і в цьому єднанні — запорука прийдешніх перемог», — підкреслив на церемонії відкриття дошки заступник голови Харківської ОДА Михайло Черняк.

За словами координатора харківського Євромайдану Володимира Чистіліна, два роки тому Президент України відкрив у Харківській ОДА пам’ятну дошку на честь бійців «Ягуара», що звільнили у 2014 році будівлю обладміністрації від сепаратистів, які захопили його.

«Заради справедливості, пам’ятні дошки ми повинні поставити і звичайним харків’янам, які у квітні і березні 2014 року отримали поранення у боротьбі з сепаратистами, але вистояли. У тих подіях також брали участь і ультрас харківського «Металіста», і жінки, що стали основою руху волонтерів, і представники влади, яка не здали Харків, як це сталося в Донецьку й Луганську», — зазначив Чистилін.

Відповідаючи на питання журналістів про те, що не всі бажаючі можуть побачити пам’ятну дошку, оскільки вхід до будівлі ОДА охороняється, Чистилін сказав: «Турнікети в ОДА — це анахронізм, коли-небудь вони будуть скасовані, і кожен харків’янин зможе побачити ці пам’ятні дошки».

У відкритті дошки взяли участь представники громадськості, ветерани АТО і ООС.

У Харківській ОДА відкрили пам’ятну дошку, присвячену учасникам Революції Гідності / Фото: В’ячеслав Мадієвський, Укрінформ

Увечері біля пам’ятника Тарасу Шевченку в центрі міста за ініціативою активу харківського Євромайдану відбулось народне віче, де на згадку про Майдан-2014 запалили шини і бочки.

Відбувся також відкритий показ документального фільму про земляків «Герої не вмирають» і концерт у Харківській філармонії.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>