Апрель 17th, 2019

Петро Порошенко: Мы продолжим судебные процессы против РФ

Украина должна продолжить начатые в международных арбитражах дела против РФ, даже если кто-то попытается перестать называть ее страной-агрессором.



Об этом в эфире «Свободы слова» сказал Президент Петро Порошенко, сообщает Укринформ.

«Ми продовжимо ці справи (судові процеси у міжнародних арбітражах проти РФ — ред.), навіть якщо хтось зробить спробу зняти відповідальність із країни-агресора, скаже, що це не країна-агресор, а хтось, хто просто допоміг «трохи пересунути кордон». Це не державотворча позиція», — отметил Порошенко.

Он в очередной раз призвал Владимира Зеленского принять участие в дебатах и ответить, в том числе, на указанный вопрос.

«Мене не цікавить позиція штаба кандидата у президенти. Ми обираємо не штаб, ми обираємо не радників, а Президента. І Президента з надзвичайно важливими повноваженнями: безпека, оборона, зовнішня політика, захист конституційних прав і свобод громадян, міжнародна коаліція на захист України. Наш народ має право знати, яка позиція кандидата у президенти з ключових питань. Куди ми рухаємося — у Європу чи назад у Радянський Союз?», — подчеркнул Порошенко.

Он также напомнил о ряде дел, которые рассматриваются в международных арбитражах.

«У міжнародних судах розглядаються справи по притягненню Росії до відповідальності за расову дискримінацію у Криму кримських татар і українців, міжнародний трибунал за збиття «Боїнга» МН17, за порушення прав українських інвесторів на території Криму і Донбасу та багато інших справ — у координації уряду, парламенту, міністерств», — подытожил Порошенко.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>